Uitgelicht

Lukassen AGF

Lukassen AGF is een groothandel in groenten, fruit en exoten voor retail, markthandel, horeca en verwerkende industrie. Het bedrijf uit Nieuwegein importeert groenten en fruit vanuit de hele wereld. Vroeger of later gebeurt het bij elke fruit- of groenteleverancier: een geleverde partij wordt afgewezen en de partij is afgeschreven. Niet als het aan Lukassen AGF Care ligt. Lukassen beschikt over een uitgebreide klanten- en afzetkring voor deze producten en verkoopt ELKE partij. Daarbij ontzorgt het bedrijf alle klanten in het transport, ompakken en verkoop.

01.-

De vraag

Lukassen AGF

Bij de groothandel ben je elke dag bezig met ‘de handel’ en niet met acquisitie. Hoe vertellen we het verhaal van Lukassen Care zonder er zelf veel uitleg aan te hoeven geven?

02.-

De oplossing

SMART

Een animatiefilm van twee minuten waarin het concept wordt uitgelegd en de bouw van een bijbehorende app in acht talen. De app geeft uitleg over de ontzorgservice van Lukassen AGF, toont het assortiment en laat leveranciers eenvoudig contact opnemen via Facebook, Whatsapp, telefoon of e-mail. De introductie vond plaats op een grote internationale beurs in februari 2020. Om bezoekers te triggeren hebben we een slim visitekaartje gemaakt. De QR codes op het visitekaartje verwijzen direct naar de mobiele website en appstores. Dat heeft het mogelijk gemaakt om de uitleg over het concept meertalig en snel te doen.

03.-

Testimonial

Lukassen AGF over Smart Concepts

‘Je gaat naar een beurs met veel potentieel en een concept, maar hoe krijg je dat voor de bühne? In het eerste gesprek met Jasper kwam hij met een slimme oplossing, maar we hadden geen tijd om dat samen uit te werken (slechts één maand). Er was maar één oplossing: de complete regie uit handen geven en vertrouwen hebben in dat ene gesprek met dat briljante idee. Smart Concepts presteerde het! Ze kwamen met een complete productie van de animatiefilm, een meertalige app in alle stores en een gaaf visitekaartje om de beurs op te kunnen. En dat in slechts 29 dagen. Dat noem ik inderdaad SMART.’

04.-

Ontwikkeling

Wat heeft Smart Concepts gedaan?

Het idee, het script en de productie van de animatiefilm

Het ontwerp van het visitekaartje

Database gestuurde enquêtetool met visueel geoptimaliseerde rapportage

De mobiele website (gesynchroniseerd met de app)