Uitgelicht

De Fitnessmakelaar

De Fitnessmakelaar uit Apeldoorn doet wat de naam al zegt: dit is een makelaar in alle benodigdheden op het gebied van fitnessapparatuur; van kettlebells tot loopbanden. Klanten zijn fitness- en trainingscentra die nieuw openen of hun zaak willen herinrichten. Soms wordt op verzoek een geheel ontwerp gemaakt voor een (her)inrichting van een complete sportschool. Vaak krijgt De Fitnessmakelaar ook apparatuur te koop aangeboden.

01.-

De vraag

De Fitnessmakelaar

De fitnessbranche is een traditionele branche. Hoe zetten we dit concept nog duidelijker in de markt met een minimale personele bezetting?

02.-

De oplossing

SMART

Een animatiefilm van twee minuten waarin het concept wordt uitgelegd aan de twee doelgroepen: fitnessscholen en curatoren. Daarvoor schreven we het script en hebben we de productie begeleid. Daar bleef het niet bij. Voor een nieuwkomer in de markt is een website noodzakelijk, maar een eigen app opvallend en innovatief. Zo lijk je als onderneming groter dan je bent. De app is verkrijgbaar in de Apple Store en bij Google Play. Via de app kunnen klanten gebruikte apparatuur verkopen, hun apparatuur laten taxeren of doorgaan naar de webshop. Ook de bijbehorende website met drie verschillende webshops (B2B, B2C en White Label) is van onze hand. Tot slot hebben we een bijzonder visitekaartje ontworpen van metaal.

03.-

Testimonial

De Fitnessmakelaar over Smart Concepts

‘We waren al even bezig met ons concept, maar zochten een weg om verder te kunnen groeien dan via alleen mond-tot-mond reclame. Ik ben een ondernemer met een idee en heel veel ervaring in sales, maar heb onvoldoende know how van internet. En dan sta je vandaag de dag voor een uitdaging. Op advies van Jasper besloten we te beginnen met het uitleggen van ons concept via een animatiefilm. Na enkele gesprekken met Jasper en Willem ontwikkelden we ons gezamenlijk door; inmiddels begrijpen zij ons verhaal beter dan wijzelf en het mooie is dat ze dat ook durven te bewaken. Wil je als ondernemer focus houden en doorgroeien, dan doe je dat in mijn ogen het beste met Smart Concepts.’

04.-

Ontwikkeling

Wat heeft Smart Concepts gedaan?

Het idee, het script en de productie van de animatiefilm

De website inclusief teksten, ondersteuning bij fotoshoot (scenario’s) en ontwerp

Bouw database met een basisassortiment van alle merken in de branche

Koppeling van de webshop met Mollie (iDEAL) voor de betaling per transactie (webshop) of per factuur (op rekening)

De app in de stores

Strategie en ondersteuning