Uitgelicht

EuroParcs

EuroParcs is een Nederlands bedrijf uit Apeldoorn dat zich specialiseert in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken. EuroParcs Group werkt continu aan het realiseren van haar internationale ambitie: de grootse en beste aanbieder van vakantieparken in Europa worden. Inmiddels maken al zo’n 60 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland, Bonaire, Duitsland, Oostenrijk, België en Luxemburg. Gasten van de vakantieparken kunnen tijdens hun verblijf fietsen huren. Er is een nationale mogelijkheid, toch zijn vaak de lokale leveranciers sneller en beter voor de gasten. Maar in een grote organisatie met een centraal systeem en nationale leveranciers is het vaak lastig een lokale partij aan te sluiten.

schermen-europarcs-smartconcepts

01.-

De vraag

EuroParcs

Hoe kunnen we lokale partijen aansluiten op ons reserveringssysteem voor de verhuur van fietsen aan onze vakantiegasten?

02.-

De oplossing

SMART

De bouw van een reserveringstool met een database die door de parken verrijkt wordt met de lokale leverancier(s). Dat geeft parkrecepties de mogelijkheid om fietsen te verhuren die worden geleverd door lokale verhuurbedrijven. De gast reserveert de fietsen via een mobiele website die toegankelijk is via een link in de app van het park. Vervolgens rekent de gast online of bij de receptie af en levert de lokale verhuurpartij de fietsen. Om dat centraal gestroomlijnd te laten verlopen, genereert de database inkoop- en verkoopoverzichten die realtime kunnen worden geëxporteerd en gedeeld.

03.-

Testimonial

EuroParcs over Smart Concepts

‘We zijn altijd zoekende om de gasten op onze parken de beste beleving te geven. Soms zijn wij centraal beperkt om de beste oplossing te bieden. Door ook lokale partijen te koppelen via de tool die Smart Concepts heeft ontwikkeld, hebben we een oplossing gevonden voor ons als organisatie, voor lokale fietsverhuurders en het belangrijkste: onze gasten.’

04.-

Ontwikkeling

Wat heeft Smart Concepts gedaan?

Het idee, het concept uitwerken, briefing voor de website en reserveringstool

De database gestuurde backoffice met realtime inkoop en verkoopoverzichten

De leveranciersmodule om producten te verrijken

Koppeling met Mollie (iDEAL) voor de betaling per transactie

Begeleiding en coördinatie van de productie